De markerade vandringslederna – Les sentiers balisés

 

Frankrike är ett alldeles utmärkt land att fotvandra i. Det finns gott om vandringsleder som är mycket bra markerade och det finns även fina kartor att köpa över de olika lederna. I stort finns det tre olika typer av leder:
GR® - sentiers de Grande Randonnée
GR de Pays® tillsammans ca 60 000 km, det är längre leder som kan ta från några dagar upp till flera veckor att gå. Vidare finns det PR  Promenade et Randonnée ca 80 000 km som är kortare sträckor ca 1-6 tim.

 

 

Detta är de olika markeringarna continué betyder fortsätt rakt fram.

Changement de direction – stigen byter riktning.

Mauvaise direction – fel väg.

 

På vissa ställen kan markeringarna vara målade på trädklippor eller på stenmurar. Avståndet mellan markeringarna beror på hur terrängen ser ut, men det är lätt att följa markeringarna.

 

Att vandra i Languedoc-Roussillion

 

Det finns inte många områden som lämpar sig bättre för vandring än Languedoc-Roussillion. Det varierande landskapet gör det till ett av Europas favoritställen för vandring. Regionen har mer än 600 mil vandringsleder, ridvägar och markerade stigar genom snårskog, skogsområden över platåer och slätter genom raviner och över berg. Det finns även tema-vägar och historiska vägar som följer kända landmärken i Frankrike som t ex Catharernas borgar och Via Domitia en av de äldsta romar-vägarna.